Wij vertegenwoordigen de belangen van huurders van Triada.

Waar inschrijven voor een sociale huurwoning?

15-01-2024


Huren en recht Ben je in meerdere regio’s op zoek naar een sociale huurwoning van een woningcorporatie? Dan is het verstandig om op meerdere websites in te schrijven.

Woningcorporaties hebben als wettelijke taak: verhuren van betaalbare woningen aan mensen met een bescheiden inkomen. Winst maken op verhuur of woningbemiddeling is dus niet hun doel. Daarin zijn woningcorporaties anders dan vastgoedbeleggers, commerciële woningbemiddelaars en particuliere huisbazen.

Geen landelijke website

Er is nog steeds geen landelijke website voor sociale huurwoningen van woningcorporaties. Ben je in meerdere regio’s op zoek? Schrijf dan op meerdere websites in. Welke regels er gelden voor het toewijzen van woningen kan per regio of gemeente en dus per website een beetje anders zijn.

Waar kun je inschrijven?

In dit recent bijgewerkte overzicht zie je per provincie via welke websites woningcorporaties hun sociale huurwoningen aanbieden. Is je inkomen niet te hoog voor sociale huur? Dan is inschrijven in de regio(s) waar je op zoek bent uiteraard nuttig. Al betekent dit helaas niet dat je snel aan de beurt bent voor een woning.

OVERZICHT AANBODSITES SOCIALE HUUR